Деокуповані території Миколаївщини хочуть відновлювати іноземні донори

Поділитися:

На деокупованих територіях Миколаївщини поки неможлива робота міжнародних донорів задля вирішення екологічних проблем.

Про це повідомила головна спеціалістка обласного управління екології Марина Романенко.

За її словами екологічна допомога наразі надається місцевими профільними установами.

– У нас зараз функціонують міжнародну діяльність. У нас зараз функціонують національний парк, регіональний парк як установи. І вони також як окремі підприємства здійснюють свою і наукову і міжнародну діяльність. Знаю, що дуже активно науковці висвітлюють питання завданої шкоди на конференціях національного рівня та міжнародного рівня. Це питання піднімається, але не сказати що вже хтось готовий. Мають бути завершені бойові дії і визначені далі, як бути з цією територією, – зазначила спеціалістка обласного управління екології Марина Романенко.

Також посадовиця розповіла про роботу, яка ведеться для визначення шкоди, що була заподіяна довкіллю Миколаївщини внаслідок бойових дій.

– Проведено низку нарад і зокрема щодо механізмів визначення шкоди завданої на території Кінбурнського півострову, є робоча комісія яка працює з цього питання. Це заповідні об’єкти Національний парк “Білобережжя Святослава”, регіональний ландшафтний парк “Кінбурнська коса” та ділянки Чорноморського біосферного заповідника, – сказала посадовиця.

Питання є складним і потребує комплексного рішення, адже війна триває, додала вона. Тож в управлінні екології вже напрацьовують необхідний механізм для цього.

– Саме завдяки даним дистанційного моніторингу можна. І це науковці національного парку роблять, фіксуються дати загорянь, пожеж, площі підраховуються. Це така потужна база для подальшого обрахунку шкоди, на приклад за викиди в атмосферне повітря, – додала вона.

Така робота буде тривати й надалі, підсумувала головна спеціалістка обласного управління екології.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...