Останні новини:

Україна просить у США ракети великої дальності

Поділитися:

Київ запросив у США додаткові поставки озброєння, зокрема ракетних систем великої дальності. Про це пише The Wall Street Journal.

Зокрема, у переліку затребуваного 29 видів систем озброєнь та боєприпасів, яких, за словами Києва, він потребує для «продовження наступу у 2023 році».

До списку увійшли тактичні балістичні ракети класу земля – земля (ATACMS) дальністю до 300 км, танки, безпілотники, артилерійські системи, протикорабельні ракети «Гарпун», а також 2000 ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Запит про нові поставки озброєнь було направлено на тлі успішного контрнаступу українських сил у Харківській області. Загалом з 1 до 12 вересня ЗСУ звільнили майже 6000 кв. кілометрів своєї території, – повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

7 вересня головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний та заступник голови оборонного комітету Верховної ради генерал-лейтенант Михайло Забродський опублікували статтю, де йшлося про те, що Україні потрібна далекобійна зброя, включаючи ATACMS, щоб переламати хід війни.

Нагадаємо, раніше Вашингтон відмовлявся постачати Києву ракетні системи великої дальності через побоювання, що Україна може використовувати цю систему для ударів по території росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...