У США готуються оголосити про новий пакет військової допомоги для України – подробиці

Поділитися:

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Його вартість становитиме 150 млн доларів.

Новий пакет озброєнь для нашої країни буде не надто великим за обсягом коштів, що виділяються, але міститиме вкрай необхідні засоби протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. Як повідомляє видання Reuters з посиланням на два урядові джерела, Білий дім оголосить про виділення 150 млн доларів Україні в понеділок, 1 липня.

Озброєння буде поставлено з використанням механізму Presidential Drawdown Authority. Він дозволяє президенту США Джо Байдену надавати військову допомогу союзникам безпосередньо зі складів Пентагону. Це значно прискорює постачання техніки та снарядів на фронт.

Як пише видання, пакет військової допомоги буде спрямований на забезпечення Сил оборони України найактуальнішою військовою номенклатурою. Зокрема, до нього увійдуть ракети для систем ППО HAWK та снаряди для артилерії калібру 155 мм.

Після чергової терористичної атаки на Дніпро ракетою “Іскандер”, де росіянам вдалося зруйнувати багатоповерховий житловий будинок, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до союзників із проханням посилити протиповітряну оборону нашої країни. Раніше він повідомляв, що Україна візьме участь у Саміті НАТО у Вашингтоні, зокрема у засіданні коаліції щодо передачі Україні систем Patriot.

“Це засідання обов’язково буде. І ми працюємо над результатом, як я вже казав, над результатом щодо відповідної кількості систем Patriot для України”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США призупинили передачу систем ППО та ракет до них за раніше укладеними контрактами із союзниками. Все це планується перенаправити в Україну, щоб допомогти їй захиститися від ракетно-дронового терору окупантів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...