У Пентагоні розповіли, чому не можуть закрити небо над Україною

Поділитися:

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх пояснила, чому США не можуть закрити небо над Україною, незважаючи на постійні прохання української влади. За її словами, введення безпілотної зони над Україною втягне США у прямий військовий конфлікт з Росією, що є неприйнятним ризиком.

Сінгх зазначила, що ситуації в Україні та Ізраїлі, де США допомагають збивати ракети, є різними. Вона підкреслила, що Україна успішно захищається від російських повітряних атак за допомогою наданих Заходом систем протиповітряної оборони.

Президент США Джо Байден зобов’язався, що США не матимуть військової присутності в Україні, але продовжуватимуть надавати необхідну підтримку для захисту української території.. Сінгх також додала, що будь-які дії з боку США, такі як збиття російських ракет з території Польщі чи Румунії, означатимуть залучення США до війни іншим чином.

Нагадаємо, НАТО з 29 вересня розпочало додаткове спостереження за повітряним простором Румунії. Альянс залучив ще один літак дальнього радіолокаційного стеження (AWACS).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності