У Міноборони України звернулися до російських військових

Поділитися:

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до російських військових із закликом не втратити час і останню можливість врятувати свою країну від трагедії, а армію — від приниження.

Про це йдеться у відеозверненні Олексія Резнікова, яке записане російською мовою. Адресоване воно передусім офіцерам та командуванню російської армії.

«Це послання з Києва. Мене звуть Олексій Рєзніков. Я – міністр оборони України. Я звертаюся до солдатів та матросів, сержантів і старшин, мічманів, офіцерів, генералів та адміралів російської армії. Я не обмовився. Саме російської армії. Насамперед мої слова адресовані офіцерам та командуванню. Тому що вам приймати рішення», – сказав очільник оборонного відомства.

На його переконання, керівництво рф обдурило і зрадило російських військових, відправляючи їх на смерть за примарливі фантазії та хибні цілі владіміра путіна.

«Вам обіцяли легку прогулянку, а відправили в пастку. Ви платите кров’ю за чиїсь фантазії та хибні цілі. Тепер вас не слухають. Тому що послухати вас зараз — значить визнати помилки. А у москві не люблять правду. Їм простіше розповісти, як ви героїчно загинули у битві з вигаданими полчищами НАТО», — сказав український міністр.

Резніков наголосив, що російська армія нікого не звільняє. «Ви знищуєте цілі міста, де зовсім недавно вас вважали добрими сусідами і говорили російською. А тепер посіяна ворожнеча на покоління вперед. Багато хто з вас уже зрозумів — вас відправили вмирати не за праву справу», — зазначив глава Міноборони.

За його словами, російське командування вже розуміє, що потрапило «в пастку з війною» — і зробить усе, щоб списати «свої прорахунки, свою крадіжку» на підлеглих.

«Після війни саме ви дивитиметеся в очі калікам, вдовам і сиротам ваших солдатів. Тому що ніхто з кремля до них не вийде», — підкреслив Резніков.

«Я вам скажу, що буде далі. Тисячі російських хлопців загинуть. Ще більше залишиться без рук, без ніг. Але їх зганьблять. А вас зроблять винними. І знову зрадять. Як уже зраджували не раз», – додав посадовець.

«Українцям не потрібна російська земля», достатньо своєї. Міністр закликав окупантів не марнувати час на війні в Україні, а рятувати росію.

«Ми гарантуємо життя, безпеку та справедливість усім, хто відмовиться воювати негайно. І ми досягнемо трибуналу для тих, хто віддавав злочинні накази. Ви ще можете врятувати росію від трагедії, а російську армію – від приниження. Але час минає. Не проґавте його», – закликав Резніков.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...