США та Велика Британія обговорюють скасування обмежень щодо ракетних ударів для України, – Bloomberg

Поділитися:

Уряди США та Великої Британії обговорюють дозвіл Україні розгортати британські крилаті ракети з навігаційними даними США для нанесення ударів великої дальності всередині російської території, повідомляють джерела, знайомі з цим питанням.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За словами джерел, це питання є частиною розмов, які відбулися протягом останніх кількох днів під час переговорів держсекретаря США Ентоні Блінкена в Лондоні та Києві. Цього тижня США та Велика Британія дали зрозуміти, що вони відкриті для прохання України посилити її здатність наносити глибокі удари по Росії, і очікується, що президент Джо Байден обговорить цю можливість під час візиту прем’єр-міністра Британії Кейра Стармера до Білого дому в п’ятницю.

Поки Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ударів по військових об’єктах на території Росії, офіційні особи говорили про те, чи може Білий дім надати Україні дозвіл на використання британських ракет Storm Shadow у транскордонних атаках, повідомляють джерела.

Storm Shadows — це високоточні керовані ракети повітряного запуску з дальністю стрільби понад 250 кілометрів (155 миль). Вони летять на високих швидкостях, перш ніж досягти своїх цілей, використовуючи систему, що поєднує так звану інерціальну навігацію з системою глобального позиціонування та навігацією за рельєфом місцевості, згідно з інформаційним листом на веб-сайті їх виробника MBDA.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...