США і Британія продовжать підтримувати Україну

Поділитися:

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провели зустріч у Вашингтоні 13 вересня, під час якої обговорили ряд важливих міжнародних питань. Про це повідомили на сайті Білого дому.

Лідери підтвердили непохитну підтримку України та висловили занепокоєння щодо постачання зброї росії з боку Ірану та Північної Кореї, а також підтримки російського оборонно-промислового комплексу Китаєм.

Значну увагу було приділено ситуації на Близькому Сході. Байден і Стармер наголосили на необхідності забезпечення безпеки Ізраїлю, термінового припинення вогню в Секторі Газа, звільнення заручників та збільшення гуманітарної допомоги. Вони також закликали Ізраїль посилити заходи щодо захисту цивільного населення.

Окремо було засуджено атаки хуситів на комерційні судна в Червоному морі, які підтримує Іран.

Попри очікування деяких західних ЗМІ, лідери публічно не оголосили про дозвіл Україні використовувати західну зброю для ударів вглиб території росії. Раніше радник з національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Вашингтон не планує змінювати свою політику щодо цього питання, зважаючи на попередження Володимира Путіна про можливі наслідки таких дій.

Нагадаємо, Київ минулої ночі атакували ударні дрони рф. У місті спрацювала система протиповітряної оборони, тож обійшлося без пошкоджень та постраждалих, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...