Байден просуває законопроект по допомозі Україні

Поділитися:

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що ветуватиме окремий законопроєкт республіканців щодо надання допомоги Ізраїлю в обхід України та без посилення безпеки кордонів США.

“Адміністрація наполегливо закликає обидві палати Конгресу відхилити цю політичну хитрість і натомість швидко відправити двопартійний закон про додаткові асигнування на надзвичайні ситуації на національну безпеку на стіл президента”, — мовиться у заяві Управління та бюджету Білого дому.

Посадовці Білого дому декілька місяців працюють з демократами та республіканцями у Сенаті США щодо законопроєкту, який містить положення про перегляд міграційної політики та нове фінансування охорони кордону США, а також з мільярдами доларів екстреної допомоги Україні, Ізраїлю та партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Витрати на суму 118 мільярдів доларів також передбачають надання гуманітарної допомоги цивільним особам, які постраждали від глобальних конфліктів.

У заяві Білого дому також зазначається, що вони рішуче проти “витівки, яка не робить нічого для безпеки кордону, не робить нічого, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, не підтримує безпеку американських синагог, мечетей і вразливих місць відправлення культу, а також відмовляє в гуманітарній допомозі. палестинським мирним жителям, більшість з яких – жінки та діти”.

3 лютого спікер Палати представників США, республіканець Майк Джонсон заявив, що двопартійний законопроєкт Сенату буде відхилено. Натомість відбудеться голосування лише щодо допомоги Ізраїлю.

Коментуючи заяву Байдена щодо накладання вето, Джонсон наголосив, що це “акт зради”.

“Погрожуючи накласти вето на допомогу Ізраїлю та нашим військовим силам, президент Байден залишає нашого союзника в момент найбільшої потреби”, – сказав він.

Нагадаємо, Білий дім 20 жовтня 2023 року запросив у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування безпеки України та Ізраїлю. Байден попросив для України 61,4 мільярда доларів, близько половини з яких планують витратити в США на поповнення запасів озброєння, виснажених попередньою підтримкою Києва.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності