Останні новини:

У РФ повідомили про масовану атаку проти ночі понеділка у Криму, Липецькій та Брянській областях

Поділитися:

За інформацією російських джерел, було задіяно 22 дрони.

Вночі 15 липня Росія зазнала масованої атаки дронів. Губернатор Брянської області повідомив про збиття 16 безпілотників: у Липецькій області дрон впав на електропідстанцію, а в Криму атаки зазнав район мису Фіолент біля Севастополя. Загалом, за інформацією російських джерел, було задіяно 22 дрони.

Губернатори Брянської та Липецької областей повідомили про інциденти, атаки також зафіксовані в Криму. Так, у Липецькій області влада заявила про падіння одного безпілотника на територію електропідстанції, проте об’єкт нібито не зазнав пошкоджень.

У Криму дрони атакували район мису Фіолент поблизу Севастополя. За даними кримських пабліків, під час атаки було використано шість безпілотників, а в Севастополі відбулася активізація повітряної тривоги. Відразу після цього з’явилися повідомлення про перекриття Кримського мосту.

“Атаку БПЛА відбивають у Севастополі, військові збили один безпілотник біля району місу Фіолент, уламки впали на територію приватного будинку”, – пишуть російські ЗМІ із посиланням на представника окупаційної адміністрації Развожаєва.

О 4:47, за 36 хвилин після першого повідомлення про “відбиття атаки” місцеві пабліки повідомляли, що “відбиття атаки БПЛА на Севастополь триває, за даними рятувальної служби, потерпілих немає”. О 06:03 у Севастополі оголосили про ракетну небезпеку.

Очевидці повідомляли, що на мисі Фіолент був приліт. Загалом російські джерела заявляють, що в нічній атаці було задіяно 22 дрони. Влада поки що не коментує масштаби та наслідки інцидентів, але зазначає, що жодних значних пошкоджень інфраструктури не було зафіксовано.

Нагадаємо, за даними видання Forbes, на фронті в Україні починає заявляти про себе новий тип зброї. ЗСУ почали активно використовувати “гарячі” боєприпаси: термітні снаряди на безпілотниках, які створюють температуру 2200-3000 градусів і здатні розплавити навіть броню. Зазначається, що боєприпаси, що добре підходять для унікальних можливостей невеликих дронів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...