Ілон Маск потрапив у скандал з війною в Україні

Поділитися:

2 жовтня засновник компаній Tesla і SpaceХ Ілон Маск у своєму Twitter запропонував власний «мирний план» щодо завершення війни росії проти України. Зокрема пропозиції Маска містять відміну анексії та нові референдуми на тимчасово окупованих територіях, пропозицію залишити Крим росії (ігноруючи «помилку Хрущова»), забезпечення надходження води на півострів та нейтральність України.

Припущення Маска будувалося на співвідношенні кількості населення росії та України.

«У росії більш ніж в три рази більше населення ніж в України. Тож перемога України маловірогідна в тотальній війні», – написав Маск.

Натомість українці негативно сприйняли пропозицію мільярдера. У відповідь Маск отримав тисячі дописів від обурених українців, твіт від Володимира Зеленського «Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, що підтримує Україну чи росію?», а також рекомендації вивчити історію і десятки мемів і жаб із собою в головній ролі,  «точкою приколу» яких став автомобіль Tesla Model Z (із натяком на символ російської «спеціальної військової операції») і Маск в образі російського терориста Ігоря «Стрєлкова» Гіркіна.

Мільярдер назвав таку активність дописувачів «найбільшою атакою ботів», яку він бачив.

Утім дав відповідь президенту Зеленському: «Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу».

Нагадаємо, Ілон Маск має 107,7 млн підписників у Twitter. З початку повномасштабного вторгнення Маск підтримував Україну. Так 5 березня він написав «Тримайся, Україно!» До цього він відгукнувся на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова про поставку терміналів космічного інтернету Starlink в країну. З тих пір компанія надіслала до 20 000 пристроїв.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...