Україна повністю зупинила експорт товарів до рф

Поділитися:

Україна припинила будь-який експорт товарів до росії. Де-факто припинення відбулося ще 24-лютого, однак лише зараз це закріпили на законодавчому рівні.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

За опублікованою інформацією, заборона діятиме до завершення воєнного стану та припинення недружніх російських дій щодо України.

«Ми продовжуємо санкційний тиск проти рф. Ця постанова — ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції — це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні», — заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, введення ембарго не матиме впливу на українську економіку, оскільки з початку повномасштабного вторгнення експорт українських товарів, а це  продукція чорної металургії та хімічної галузі, на територію рф був загалом на суму $4,2 мільйона.

Для порівняння, лише за січень 2022 року Україна продала в росію товарів на $250 мільйонів.

Крім того, постанова Кабміну, яка заборонила вивезення товарів з України до рф, допоможе українським компаніям, у яких були контрактні зобов’язання перед суб’єктами рф, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів.

«Ембарго на експорт допоможе українським компаніям, що мали контрактні зобовʼязання перед субʼєктами рф, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів. І тепер вони зможуть сконцентрувати активність на інших ринках», — зазначили в Мінекономіки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...