Санкції щодо російських та білоруських спортсменів залишаються в силі – рішення Міжнародного олімпійського комітету

Поділитися:

Міжнародний олімпійський комітет не зніматиме санкції проти росії та білорусі, а також їхніх спортсменів. Відповідне рішення було прийняте за підсумками засідання 11-ого Олімпійського саміту.

Як повідомляється, підставою для рішення стала військова агресія росії проти України за підтримки білорусі.

«Переважна більшість учасників погодилася з тим, що санкції проти російських і білоруських держав та урядів як винних у неприпустимому порушенні Олімпійського перемир’я та Олімпійської хартії мають залишатися в силі», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зберігається заборона на організацію, проведення та підтримку будь-яких міжнародних змагань у росії та білорусі, а також заборона на демонстрацію національних гімнів, прапорів та квітів російськими та білоруськими спортсменами. Крім того, ухвалено рішення відкликати у президента росії владіміра путіна олімпійських орденів.

Водночас саміт наголосив на солідарності з українськими атлетами та українською олімпійською спільнотою. Зокрема, у МОК наголосили, що й надалі докладатимуть зусиль для допомоги України підготувати сильну збірну на наступні Олімпійські ігри, що відбудуться у 2024 та 2026 роках відповідно.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...