Ресторан під час знеструмлень: як працюють заклади мережі «Євразія»

Поділитися:

Коли 24 лютого 2022 року російська армія почала масований наступ, ніхто не знав, що очікує ресторанний бізнес надалі. Перші пів року було не до того – комендантські години, спустілий Київ, відсутність будь-яких прогнозів. Але вже восени 2022 року все змінилося. То як працюють ресторани мережі «Євразія» під час війни?

Генератори та інші гаджети для світла

Починаючи з вересня 2022 року керівництво мережі ресторанів «Євразія» втілювало в життя план, згідно якого всі заклади мали стати максимально енергетично незалежними. Для цього були придбані генератори, які регулярно обслуговують фахівці. Компанія підійшла до цього питання відповідально, то ж з початком знеструмлень життя у «Євразії» не зупинилося. Особлива увага була приділена тому, аби робота генераторів не заважала людям – задля цього їх «одягли» у спеціальні кожухи.

Станом на зараз всі заклади забезпечені, але є плани стосовно придбання більш потужних генераторів. Це потрібно для того, аби забезпечити роботу, збільшити кількість різноманітних робочих процесів. На додаток виявилося, що більш потужні професійні генератори ще й працюють не так гучно.

Заклади як Пункти Незламності

Абсолютно всі заклади мережі надають можливість клієнтам підзарядити гаджети або ж, наприклад, взяти з собою гарячу воду для напоїв. Це безкоштовно навіть для тих, хто просто зайшов до ресторану, тобто, не обов’язково сідати за столик та робити замовлення. Ресторани мережі таким чином намагаються додати впевненості людям, стати Пунктами Незламності у повному обсязі.

Фірмова «фішка» – це так зване меню без світла. На сайті мережі з’явилася нова вкладка під такою назвою, де можна заздалегідь подивитися, які страви заклад зможе приготувати та подати навіть без електроенергії. Виключенням є ті страви, для приготування яких мають бути задіяними «важкі» електроприлади – наприклад, духова шафа або піч для піци, фритюрниця тощо.

Кожен заклад прискіпливо ставиться до того, як зберігаються харчові продукти у холодильниках та морозильних камерах. Першими до генератора під’єднуються саме вони – це робиться задля того, аби продукти зберігалися у належних температурних умовах при будь-яких обставинах. Напівфабрикати (різноманітні соуси та напівфабрикати низького ступеню готовності) мережа віддає на аутсорс – тобто, їх готують інші виробники, а у «Євразії» їх зберігають до моменту, коли вони знадобляться.

Чим пригощають та чи можна дізнатися калорійність кожної страви

Окрім меню, на сайті є можливість передивитися показники калорійності тієї чи іншої страви. Така можливість співпадає з діючим законодавством: ще у 2017 році з’явилися відповідні вимоги. На додаток до вимог у закладах розуміють, що це ще й тренд. Клієнти хочуть знати не тільки склад страв, але й калорійність, адже слідкують за харчуванням.

Прорахунок калорійності страв – справа непроста, адже кожного разу треба зробити всі розрахунки з урахуванням продуктів та методів приготування. Тут важливо не тільки врахувати режим приготування страви, але не забути про попередню обробку продуктів тощо. Зупинятися на цьому мережа не планує, отже попереду – прорахунок БЖВ (білків, жирів та вуглеводів).

Загалом заклади мережі «Євразія» пристосувалися до нинішніх умов, будують плани на майбутнє та готові годувати клієнтів смачно та корисно!

Автор: Оксана Тихоненко, керуючий партнер мережі ресторанів «Євразія»

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...