Зустріч Джо Байдена та Сі Дзиньпіна – світ в очікуванні

Поділитися:

Цього тижня два найвпливовіших лідери світу збираються зустрітися на полях форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Президент Джо Байден і Сі Цзіньпін поспілкуються віч-на-віч вперше за рік із загостренням геополітичної напруги. Білий дім назвав відновлення американсько-китайського військового зв’язку пріоритетом перед зустріччю цього тижня. Іран також на порядку денному. Очікується, що Байден підніме питання про необхідність відкритих ліній зв’язку, в тому числі у військовій сфері, і обговорить питання, пов’язані зі штучним інтелектом, фентанілом і затриманими американцями в Китаї, за словами високопоставлених чиновників адміністрації.

Байден не єдиний американець, якого Сі Цзіньпін планує зустріти цього тижня. Групу його «старих друзів» із Айови запросили на вечерю, яку він відвідає в кулуарах АТЕС — через 38 років після того, як вони привітали тоді ще невідомого партійного чиновника на смажену свинину, екскурсії по фермі та прогулянку на човні річкою Міссісіпі. оскільки вони показали йому, як капіталісти займаються сільським господарством.

Нагадаємо, ПАТ “Газпром” цього року надішле додаткові обсяги газу до Китаю та Угорщини.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності