Жонглювання Байдена: виборці ставлять кордон перед Україною та Ізраїлем – Вloomberg

Поділитися:

Час і увагу президента Джо Байдена поглинають подвійні нерозв’язні конфлікти, які домінують у заголовках: війна Ізраїлю та ХАМАС та російське вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Але коли він балотується на другий термін, увага та занепокоєність виборців більше зосереджені на забезпеченні безпеки на кордоні між США та Мексикою та перегляді невдалої імміграційної системи, завдання, яке десятиліттями заважало Конгресу та президентам обох партій.

Конкуруючі пріоритети — і здатність Байдена ними керувати — мають вийти на головну тему наступного тижня в Конгресі. Законодавці зіткнулися з припиненням федерального фінансування після 17 листопада, що загрожує припиненням роботи уряду, і запитом Байдена про єдиний пакет допомоги для Ізраїлю, України та фінансування безпеки кордону.

Новий спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон хоче розділити українські гроші, викликаючи тривогу про те, що нове вливання допомоги для східноєвропейської країни може залишитися на столі на критичному етапі конфлікту.

Білий дім хоче зберегти пакет допомоги разом, роблячи ставку на те, що дисфункція Конгресу означає, що все, що не було розглянуто зараз, ніколи не пройде. Але опитування підкреслює, що виборці мінливих держав не обов’язково однаково дивляться на витрати на ці питання.

Нагадаємо, представник Державного департаменту США прямує до Чилі, Уругваю та Парагваю, щоб обговорити постачання корисних копалин та енергоносії після того, як президент Джо Байден пообіцяв мобілізувати мільярди доларів для нової інвестиційної платформи для протидії впливу Китаю в регіоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності