Зеленський у Вашингтоні, щоб згуртувати США на вирішальному тижні для Альянсу – Bloomberg

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський прибув до Вашингтона для поспішно спланованої поїздки, яка допоможе визначити, чи буде в України зброя, необхідна для продовження боротьби з Росією, попередивши, що безвихідь щодо військової допомоги в Конгресі США тільки на користь президенту Володимиру Путіну.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Дозвольте мені бути відвертим з вами, друзі — якщо когось надихають невирішені проблеми на Капітолійському пагорбі, то це лише Путіна та його хвору кліку», — сказав Зеленський у Національному університеті оборони в понеділок, виступаючи разом із міністром оборони Ллойдом Остіном.

«Коли вільний світ вагається, тоді диктатури святкують» – сказав Зеленський.

Цей візит відбувається під час вирішального тижня у майже дворічній війні, коли кошти зі США та Європейського Союзу перебувають під загрозою внутрішньої політики, якраз у той час, як контрнаступ Києва йде до зими.

Нагадаємо, учасники переговорів у Сенаті заявили, що зберігаються розбіжності щодо політики кордону між США та Мексикою, що призупиняє довгострокове законодавство про фінансування уряду США, а законодавці збираються покинути Вашингтон наприкінці тижня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності