Затримка допомоги від США: Канада заявила про підтримку Україні

Поділитися:

Міністерка фінансів Канади Христя Фріланд заявила, що допомога Канади стала важливим внеском у посилення обороноздатності України, яка протистоїть російській агресії.

За її словами, США зараз “не змогли активізувати” допомогу для української сторони, яка перебуває в бойових умовах.

При цьому Фріланд не уточнила, чи планує Канада збільшити 16 квітня федеральний бюджет з метою досягти цільового показника військових витрат НАТО для країн-членів у 2% ВВП.

Утім, вона зауважила, що зобов’язання Канади перед Україною на душу населення, які вона назвала “найактуальнішим викликом для НАТО”, були “дуже значними”.

“У березні Канада направила Україні 2 мільярди доларів термінової бюджетної підтримки в той час, коли США не змогли активізуватися і надати підтримку для України, щоб заповнити прогалину”, — прокоментувала Фріланд.

Вона також додала, що канадці “можуть пишатися, знаючи, що наша країна, безумовно, виконує свою роль, щоб протистояти Росії та підтримувати Україну, яка є найбільшою боротьбою НАТО”.

Нагадаємо, до державного бюджету України від Канади надійшло 2 млрд канадських доларів (екв. 1,5 млрд дол. США) кредиту на пільгових умовах.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності