Залужний розповів про стан справ в українській та російській арміях, а також про основні завдання для ЗСУ на найближчий період

Поділитися:

Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних сил України,впевнений, що може перемогти російського ворога, але, за його словами, для цього потрібні ресурси.

Про це генерал Залужний розповів в інтерв’ю британському виданню «The Economist».

«Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМР, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого», – заявив главком.

І хоч наразі українське військо, за словами Залужного, достатньо укомплектоване особовим складом, утім зброї потребує значно більше.

«Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж те, що мені потрібно. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що я маю. Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси…», – сказав головнокомандувач.

А тому, за словами генерала, хоч й одна військова операція наразі розробляється, наступні масштабні операції через нестачу техніки він «не може проводити».

Тим часом, за словами Залужного, мобілізація у рф спрацювала – росіяни готують 200 тисяч нових солдатів і ймовірно, знову підуть на Київ.

«Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ», – сказав генерал.

«Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати».

За його словами, під час обох чеченських воєн було все так само.

«Я вивчав історію двох чеченських воєн – все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб», – додав він.

Залужний пояснив, що наразі путін шукає способи зупинити бої та отримати паузу для накопичення ресурсів та підготовки до нового наступу. Для цього окупанти обстрілюють критичну інфраструктуру та мирні міста.

Главком сказав, що для України основним завданням зараз є утримати лінію фронту, тому що звільняти території в десять-п’ятнадцять разів важче. Друге стратегічне завдання – створити резерви та підготуватися до війни, яка може відбутися в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому — наприкінці січня, і може початися не на Донбасі, а в напрямку Києва з Білорусі, не виключаючи й південного напрямку, – наголосив Залужний.

Главком переконаний, що найближчі місяці будуть критичними. Попри це він категорично проти перемир’я, адже тоді росія підготується до нових наступів на Україну ще краще.

15 грудня Президент Володимир Зеленський заявив, що наступні півроку стануть вирішальними у протистоянні, яке розпочала росія агресією проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...