Україна отримає дозвіл бити вглиб РФ за певних умов – Держдеп США

Поділитися:

Сполучені Штати Америки дозволять Києву завдавати ударів вглиб російських територій, якщо Москва спробує розширити фронт. Йдеться про використання американської зброї.

Про це під час слухання у комітеті Палати представників з міжнародних відносин повідомив помічник Держсекретаря США з Європи Джеймс О’Брайєн.

“Якщо Росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань”, — зазначив він.

Також він додав, що наразі Вашингтон спостерігає значні зміни в здатності Росії наступати. За його словами, це пов’язано зі знищенням критично важливих об’єктів у зоні, де дозволено вести вогонь американською зброєю.

Раніше, а саме 2 липня, міністр оборони США Ллойд Остін повідомляв, що його країна прискореними темпами надасть Україні ракети для систем протиповітряної оборони в межах нового пакета військової допомоги на 2,3 мільярда доларів.

Він додав, що снаряди для ППО доставлять українським військовим на лінію фронту у прискореному режимі, оскільки нещодавно США вирішили передавати Україні таке озброєння позачергово. Постачання іншим союзникам через це відкладатимуть.

“Україна перебуває в жорсткій боротьбі від самого початку безрозсудної війни, яку вибрав Путін. Кремль продовжує посилювати бомбардування ваших міст і мирних мешканців. Але я, як і раніше, вражений майстерністю ваших військ, і ваші війська продовжують відбивати атаки Росії із завзятістю, винахідливістю та мужністю”, — заявив Остін.

Нагадаємо, 29 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном. Зустріч відбулася у хорватському Дубровнику. За словами очільника МЗС, на зустрічі обговорювали спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів і майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...