У США зробили анонс нового пакету збройної допомоги Україні

Поділитися:

США передадуть Україні новий пакет допомоги в найближчі тижні. У Білому домі вважають, що американська зброя змінює ситуацію на полі бою в Україні.

Про це повідомив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейка Саллівана під час брифінгу.

“Я думаю, що ви можете очікувати протягом наступних тижнів оголошення про подальші постачання значного потенціалу в Україну”, – сказав він.

Салліван зазначив, що затримки з відправленням військової допомоги США спричинили труднощі для України, але зараз вона “зміцнює лінії” у ключових місцях, зокрема, зупиняючи наступ Росії на північ від Харкова.

Він також підкреслив, що США постачають Україні боєприпаси та інше озброєння, і погодився з президентом України Володимиром Зеленським щодо необхідності посилення протиповітряної оборони. США активно працюють над цим питанням.

Салліван наголосив, що “зброя, яка надходить на поле бою у тих масштабах і кількості за останні кілька днів і тижнів, вплинула на ситуацію на фронті”.

Нагадаємо, учора, 2 червня, прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що Бухарест обговорює можливість передачі Україні комплексу ППО Patriot.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи