У США знову змінили думку щодо ударів України по території РФ після надання першої партії літаків F-16

Поділитися:

Вашингтон ухвалюватиме рішення щодо обмежень на удари наданою Україні американською зброєю по території РФ залежно від ситуації на полі бою.

На цей час позиція США не змінилася, в тому числі після отримання Україною першої партії винищувачів F-16 від західних партнерів. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, повідомляє “Голос Америки”.

Говорячи про ймовірність розширення дозволів для української армії на завдання ударів по воєнних об’єктах углибині Росії, Міллер сказав, що його відповідь “не змінилася”.

“Ми продовжуємо дивитись на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію та намагаємося реагувати на їхні потреби”, – зазначив він.

За словами речника, цей процес “відбувається із самого початку і по сьогодні”.

“Таким чином ми приймаємо відповідні рішення щодо зброї, яку ми надаємо Україні, а також стосовно обмежень, якщо такі є, які ми накладаємо на використання цієї зброї”, – сказав Міллер.

Разом з тим він не дав чіткої відповіді на питання щодо розширення можливостей західних партнерів і членів Північноатлантичного альянсу на збиття ракет, які РФ запускає для ударів по Україні.

За словами Міллера, таке рішення “мають прийняти члени НАТО колективно”.

Нагадаємо, Україна отримала американські винищувачі F-16, повідомив 4 серпня президент Володимир Зеленський. За його словами, українські військові вже почали використовувати ці літаки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...