Останні новини:

У Камали Гарріс не підтвердили зустріч з Зеленським

Поділитися:

Станом на 10 вересня в офісі віце-президентки США, кандидатки у президенти від Демократичної партії Камали Гарріс не підтверджують зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським. На ній він планував представити план перемоги у війні з Російською Федерацією.

Про це повідомляє видання “Голос Америки” з посиланням на власні джерела. Як зазначає високопосадовець з адміністрації, наразі відсутні жодні зустрічі, про які вони б могли оголосити.

“Як повідомили джерела, обізнані із питанням, поки що не оголошено жодних планів поїздки віцепрезидентки в Нью-Йорк на засідання Генасамблеї ООН. Водночас як і в попередні роки, вірогідно, Гарріс може зустрітись із міжнародними лідерами у Вашингтоні”, — йдеться у повідомленні видання.

Раніше повідомлялось, що у лютому 2022 року віце-президентка США Камала Гарріс, за лічені дні до повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, відхилила запропоновану Києвом ідею превентивних санкцій проти Москви.

Зеленський закликав США запровадити попереджувальні санкції проти Росії, стверджуючи, що це змусить Володимира Путіна переглянути своє рішення про вторгнення. Якщо атака справді неминуча, стверджував Зеленський, США мають направити на Україну зброю, включаючи зенітні системи, винищувачі та важку артилерію, необхідні для того, щоб не допустити захоплення країни російськими військами.

За словами українських чиновників, присутніх у залі, Гарріс відкинула обидві пропозиції. Їм сказали, що США не можуть запровадити запобіжні санкції проти Росії, оскільки покарання може бути лише після злочину. Резніков заявив, що замість обіцянки відправити сучасну зброю американці чинили тиск на Зеленського, щоб той публічно заявив, що вторгнення неминуче. “Зеленський ясно запитав Камалу Гарріс: Ти хочеш, щоб я визнав це, але що це тобі дасть? Якщо я визнаю це тут, у цій розмові, ти введеш санкції?” І він не отримав відповіді.

Нагадаємо, американські видання зазначили, що російське керівництво побоюється перемоги на виборах у США представниці демократів Камали Гарріс. У Кремлі переконані, що в такому випадку природа американської політики стане, на їхній погляд, “ірраціональною, непрагматичною і саморуйнівною”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...