У Держдепі США зробили нову заяву стосовно війни в Україні та її завершення

Поділитися:

США сподіваються, що Китай зіграє “продуктивну роль” у завершенні війни РФ з Україною. Держдеп відзначив міцні зв’язки між лідером КНР Сі Цзіньпіном та російським диктатором Володимиром Путіним.

Влада США заохочує Китай вплинути на Москву з метою припинення військової агресії проти України та завершення війни справедливим миром. Відповідну заяву зробив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні.

Американський чиновник, відповідаючи на запитання журналістів щодо допомоги РФ з боку Китаю, висловився про роль Пекіна у посиленні “військової машини” Кремля та дипломатичної підтримки. “Що стосується Китаю, подивіться, ми бачили, як ви сказали, подальші відносини між Китаєм і Росією, і це стосується не лише відновлення оборонно-промислової бази”, – сказав він.

Міллер додав, що це стосується і того, що Росія є “великим стратегічним партнером” для Китаю, та висловився про зв’язки між лідером КНР Сі Цзіньпіном та російським диктатором Володимиром Путіним та візити між ними. “Тому я не знаю – я не можу остаточно передбачити, куди це піде. Що я можу вам сказати, так це те, що коли ми спілкувалися безпосередньо з урядом Китаю, ми сказали, що зрештою сподіваємося, що вони зможуть зіграти продуктивну роль у припиненні конфлікту”, – заявив представник Держдепу США.

Разом з тим Міллер уточнив, що це “має бути роль, яка визнає, хто був агресором і хто був жертвою”. “І це було не просто отримання миру заради миру, а й отримання миру, який був справедливим миром і міцним миром для тієї держави України”, – підкреслив чиновник.

Спікер Держдепу при цьому зазначив, що “зрештою я не можу вам сказати, що вони збираються робити”.

Нагадаємо, що на початку липня президент України Володимир Зеленський заявив, що США та Китай можуть стати посередниками у разі переговорів із РФ. Це дозволить закінчити війну для України справедливо.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...