У Білому домі назвали передачу на усиновлення українських дітей в Росії жахливим та огидним дійством

Поділитися:

Російська влада депортувала сотні тисяч українських цивільних осіб, у тому числі дітей, яких насильно розлучили з сім’ями, і розмістила викрадених українських дітей на російських сайтах з усиновлення.

Білий дім має “нові та достовірні повідомлення про те, що російська влада розміщує списки викрадених українських дітей на російських сайтах усиновлення”. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, після чергового журналістського розслідування на цю тему.

З моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну військовослужбовці росії та інші російські офіційні особи депортували до росії сотні тисяч українських мирних жителів, включно з дітьми, яких насильно розлучили зі своїми сім’ями. Нам відомі нові й достовірні повідомлення про те, що російська влада розміщує списки викрадених українських дітей на російських сайтах із усиновлення. Це огидно та жахливо. Ці українські діти зі своїми родинами мають бути в Україні. росія веде війну не лише проти українських військових, а й проти українського народу. Як уже сказав президент, росія скоює воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні. Ми продовжимо підтримувати український народ, допомагаючи йому захиститись від варварської агресивної війни росії, – сказав Салліван.

Нагадаємо, FT ідентифікувало і виявило чотирьох українських дітей, яких росія вивезла з українських притулків у перші місяці кремлівського вторгнення 2022 року, імена яких є в базі даних зниклих в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...