США розглядатимуть запит України щодо ракет, оскільки Росія отримає допомогу Ірану, – Bloomberg

Поділитися:

Державний секретар Ентоні Блінкен повідомив, що США будуть вести переговори щодо використання Україною західної зброї великої дальності проти Росії після підтвердження того, що Москва отримала поставки балістичних ракет з Ірану.

«Ми збираємося розглянути та послухати прохання України зняти обмеження на використання ракет великої дальності», – сказав Блінкен у вівторок на прес-конференції з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі в Лондоні, сигналізуючи, що США готові змінити свою політику.

Двоє дипломатів поїдуть до Києва в середу, перш ніж прем’єр-міністр Великої Британії Кейр Стармер зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні в п’ятницю. Блінкен сказав, що на цій зустрічі також буде обговорюватися питання ракет.
Наразі США виступають проти використання Україною зброї на території Росії, посилаючись на занепокоєння щодо можливої ескалації Росії у відповідь.

Блінкен уточнив, що Іран передав Росії партію своїх ракет Fath-360, нехтуючи попередженнями США та їхніх союзників не робити цього. Передача означає поглиблення участі Тегерана у війні Росії в Україні. Уряди Франції, Німеччини та Великої Британії виступили зі спільною заявою, в якій засудили крок Ірану як «пряму загрозу європейській безпеці».

Нагадаємо, у середу, 11 вересня, Держсекретар США Ентоні Блінкен разом із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі відвідають Україну, де зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським і високопосадовцями українського уряду.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...