Що буде далі після того, як Трампа позбавили імунітету від кримінальних звинувачень – Вloomberg

Поділитися:

Програш Дональда Трампа в апеляційному суді щодо того, чи має він імунітет від кримінального переслідування, наближає його до суду за спробу скасувати вибори 2020 року, навіть коли він знову балотується в президенти.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Постанова підтверджує центральну думку прокурорів – колишній президент юридично нічим не відрізняється від будь-якого іншого громадянина.

Але колегія з трьох суддів Апеляційного суду округу Колумбія може ще сказати своє останнє слово. Трамп, лідер серед кандидатів від Республіканської партії, може попросити весь округ Колумбія повторно розглянути справу, або він може звернутися до Верховного суду США.

Спеціальний прокурор наполягає на тому, щоб Трампа притягнули до суду за його дії щодо скасування перемоги президента Джо Байдена, кульмінацією яких стали заворушення 6 січня 2021 року в Капітолії США. Кампанія Трампа негайно почала збір коштів на цю постанову, і його речник Стівен Ченг зробив попередження.

«Якщо імунітет не буде надано президенту, кожен майбутній президент, який залишить посаду, може бути під загрозою політичних переслідувань», — сказав Ченг. «Без повного імунітету президент Сполучених Штатів не зміг би нормально функціонувати!».

Нагадаємо, Палата представників США не змогла ухвалити окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю на тлі внутрішньої суперечки в Конгресі навколо двопартійного законопроєкту на 118,2 мільярда доларів, який передбачає посилення південного кордону США, допомогу для України та Ізраїлю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...