Росія «пригальмувала» з приєднанням українських територій

Поділитися:

Росія перенесла дату «приєднання» тимчасово захоплених та окупованих територій України на 4 жовтня. Про це повідомляє кремлівське пропагандистське агентство РИА Новости.

За інформацією, голова радфеду Валентина Матвієнко заявила, що не вважає за необхідне проводити для цього позачергове засідання. Найближче засідання верхньої палати парламенту країни-агресора відбудеться 4 жовтня.

«Планове засідання… 4 жовтня. Я вважаю, що ми 4 числа, якщо все підтвердиться, готові розглянути», — стверджує Матвієнко.

У вівторок, 27 вересня, одразу після завершення псевдореферендумів на захоплених територіях України у Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях окупанти почали оголошувати «перші результати» голосування. Як і очікувалося, вони намалювали близько 90% псевдопідтримки.

Україна та абсолютна більшість західних країн засудили проведення псевдореферендумів росією і заявили, що не визнають їхніх результатів. А Президент Володимир Зеленський наголосив, що проведення фейкового голосування і спроба анексії українських територій не вплине на їхнє звільнення зусиллями ЗСУ.

З приводу імітованих референдумів, проведених росією на українських територіях, збереться і Рада безпеки ООН.

Нагадаємо, з 23 по 27 вересня на окупованих територіях у кількох областях України — Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській — росія намагалася провести імітацію «референдумів». При цьому війська рф не контролюють повністю жодну з цих областей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...