Росія передислокувала Чорноморський флот із Севастополя

Поділитися:

Російське військове командування наказало передислокувати підводні човни класу KILO із Севастополя до Новоросійська у Краснодарському краї через загрозу безпеці Чорноморського флоту у Криму.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

«Це ймовірно пов’язано з нещодавньою зміною рівня локальної загрози безпеці у зв’язку з зростанням потенціалу українських далекобійних ударів. За останні два місяці атакам зазнали штаб флоту і його головний аеродром морської авіації», – повідомляє британська розвідка.

Там вважають, що гарантія базування Чорноморського флоту в Криму могла бути однією з причин, які спонукали путіна анексувати півострів у 2014 році.

У серпні агентство Reuters із посиланням на неназваного західного чиновника повідомило, що вибухи на кримському військовому аеродромі Саки поблизу селища Новофедорівка вивели з ладу більше ніж половину всієї чорноморської військово-морської авіації росії.

А Міністерство оборони Великої Британії оцінило втрати російської авіації при вибуху під Новофедорівкою щонайменше у п’ять бомбардувальників Су-24 і три Су-30.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що росія публічно не звинуватила Україну в ударах по авіабазі у Новофедорівці, оскільки це було би одним з доказів неефективності російської системи ППО, що встановлена на півострові.

За інформацією з відкритих джерел, у складі Чорноморського Флоту перебуває шість підводних човнів класу KILO, відомих також, як субмарини проєкту 636.3 «Варшав’янка». Також на озброєнні чорноморського флоту рф стоїть один підводний човен класу «Палтус».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство