Останні новини:

Повернення Трампа буде серйозною проблемою для Європи, – Bloomberg

Поділитися:

Голова Єврогрупи Паскаль Донохоу заявив, що перспектива другого президентства Дональда Трампа є поштовхом для Європейського Союзу підготуватися, зробивши свою економіку менш залежною від США.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Виступаючи в інтерв’ю Bloomberg Radio, ірландський міністр державних видатків сказав, що хоча американський народ має обрати свого наступного лідера, регіон має бути готовий до будь-яких обставин.

«Дональд Трамп окреслив зовсім інший порядок денний щодо рівнів тарифів і торгівлі. Нам потрібно продовжувати поглиблювати нашу власну економічну автономію, поглиблювати ефективність нашої економіки та силу нашої економіки тут, у Європі, щоб ми були в сильнішій позиції, щоб впоратися зі змінами, які можуть виникнути Америка», — сказав Донохоу.

Зауваження ґрунтуються на словах інших офіційних осіб ЄС, таких як президент Європейського центрального банку Крістін Лагард, яка на початку цього року заявила, що регіону слід підготуватися до «суворих рішень» у разі, якщо Трамп отримає чергове перебування в Білому домі. Вона наполягала на створенні союзу ринків капіталу як способу підтримати Європу напередодні цього.

Опитування показують, що вибори у листопаді будуть напруженими. Липневе опитування Bloomberg News/Morning Consult показало, що віце-президент Камала Гарріс знищила перевагу Трампа серед виборців у семи штатах, де відбувалася жорстка конкуренція, і тепер демократ має перевагу від 48% до 47%.

Донохоу, який головує на зустрічах фінансових керівників єврозони, також висловив впевненість у здатності країн-боржників, таких як Франція, стримувати дефіцит, навіть якщо ця країна справляється з політичними потрясіннями.

«Звичайно, для того, щоб бюджет був прийнятий у французькому парламенті, потрібен уряд і політичний консенсус для реалізації цього бюджету. Ця робота триває, і я впевнений, що після Олімпіади вона тільки посилиться», – сказав він.

Нагадаємо, Goldman Sachs Group Inc. каже, що інвестори з ринків, що розвиваються, повинні віддавати перевагу облігаціям, номінованим у доларах, а не облігаціям у місцевій валюті.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...