Питання мігрантів та іміграції загалом залишається одним з проблемних для Байдена, – Bloomberg

Поділитися:

Станом на зараз Джо Байден має одну з основних проблем у своїй передвиборчій компанії – іміграцію. Відомо, що його попередник Трамп зробив паплюження мігрантів та загальне придушення іміграції до США центральним елементом своєї кампанії.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий”.

Згідно з останніми даними, у квітні 2024 року влада США фіксувала близько 4300 зустрічей із мігрантами без документів між пунктами в’їзду на день. Указ Байдена спрямований у першу чергу на те, щоб значно ускладнити ситуацію тим мігрантам, які намагаються отримати притулок у США. Насамперед це обумовлено прогнозами на шалений сплеск міграції вже влітку поточного року.

Натомість сам президент США Байден не бачить своєї провини у проваленні питання з мігрантами, ба більше – він перекладає її на Конгрес. Також діючий президент називає кроки Трампа у цьому питанні «надзвичайно цинічними політично».
Експерти ж кажуть, що ймовірно США також доведеться застосувати дипломатію. Мексика, яка повинна буде прийняти більше мігрантів, минулих вихідних обрала нового президента Клаудію Шейнбаум. Прес-секретар Білого дому відмовився сказати, чи обговорював Байден свій план під час вчорашньої розмови з Шейнбаум.

Нагадаємо, президент США Джо Байден доручив своїй команді змінити позицію щодо можливостей для України застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території рф, але це не стосується ракет ATACMS.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...