Пентагон висловився стосовно можливості ударів України по території РФ американською зброєю

Поділитися:

Міністерство оборони США залишається проти ударів Збройних сил України по території країни-агресора Росії американською зброєю. Про це представник Пентагону Патрік Райдер заявив 21 травня на брифінгу, запис якого опублікувало відомство.

Наша політика не змінилася. Ми зосереджені на наданні Україні можливостей, які їй потрібні для самооборони в межах України – української суверенної території”, – сказав він.

На запитання, чи залишаються обмеження на протиповітряну оборону України, речник Пентагону відповів ствердно, зазначивши, що не збирається “розбирати купу різних сценаріїв”.

“Повторюся, стратегічний задум тут полягає в тому, щоб дати Україні можливість захищати себе і свою суверенну територію”, – наголосив він, додавши, що союзники й далі шукають можливості для посилення українського ППО.

Нагадаємо, 20 травня група з 13 конгресменів надіслала листа міністру оборони США Ллойду Остіну, закликавши Пентагон дозволити Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території РФ. Документ опублікували в Х комітету Палати представників США з розвідки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...