Morgan Stanley попереджає про втрату 70 000 робочих місць у США щомісяця через тарифи Трампа, – Bloomberg

Поділитися:

Економісти Morgan Stanley прогнозують, що реалізація пропозицій республіканців щодо підвищення тарифів призведе до зростання інфляції та негативно вплине на економічне зростання США, що підриває зайнятість. За оцінками банку, якщо запропоновані тарифи будуть повністю запроваджені, це може призвести до втрати 70 000 робочих місць щомісяця.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Економісти під керівництвом Сета Карпентера змоделювали сценарій, за яким Дональд Трамп виграє вибори і швидко запроваджує 10% додаткових загальних тарифів на глобальний імпорт та додатковий тариф на 60 процентних пунктів на поставки з Китаю. Це означало б, що тарифи в середньому становитимуть від 25% до 35% для приблизно половини галузей промисловості США.

За словами економістів, інфляційний ефект від підвищення тарифів буде відчутний швидко, підвищуючи індекс цін PCE на 0,9 відсоткового пункту протягом чотирьох кварталів. Вищі тарифи також обмежать інвестиційні витрати та споживання, що сповільнить зростання ВВП на 1,4 процентного пункту протягом кількох кварталів.

Нагадаємо, перше півріччя 2024 року було непростим для глобального фінтех-ринку на тлі високих відсоткових ставок та значної геополітичної невизначеності у світі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності