Міністр зовнішніх справ Індії та Ентоні Блінкен обговорили справедливий мир для України

Поділитися:

Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі в Токіо з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром наголосив на необхідності встановлення справедливого та міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН.

Про це йдеться в повідомленні прессекретаря американського відомства Метью Міллера про зустріч двох топдипломатів, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен наголосив на важливості реалізації справедливого та міцного миру для України відповідно до Статуту ООН», – зазначається в повідомленні.

У ньому додається, що Блінкен і Джайшанкар також підтвердили відданість Сполучених Штатів та Індії сприянню вільному, відкритому та процвітаючому Індо-Тихоокеанському регіону.

Напередодні ряд індійських ЗМІ повідомили, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує у серпні, вперше за час війни, відвідати Україну. Його приїзд до Києва планується, найімовірніше, на 23 серпня.

Індія утримується від прямої критики Росії за її вторгнення в Україну, водночас закликаючи вирішити конфлікт шляхом переговорів і діалогу. Нью-Делі протистоїть тиску Заходу дистанціюватися від Москви після вторгнення в Україну, посилаючись на свої давні зв’язки з Росією та власні економічні потреби.

Нагадаємо, міністри закордонних справ України та Індії Дмитро Кулеба і Субраманьям Джайшанкар обговорили подальший розвиток двосторонніх відносин.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...