Лідери країн Великої сімки ухвалили рішення про виділення 50 млрд доларів Україні, – Bloomberg

Поділитися:

Йдеться про позику Україні, яка буде виділена з прибутків від заморожених російських активів. Ця фінансова допомога почне надходити ще до кінця поточного року.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Рішення про виділення 50 мільярдів доларів допомоги Україні було темою гарячих дискусій впродовж останнього місяця. Але зараз, після серії зустрічей та консультацій лідерів країн G7 у рамках саміту в Італії, рішення прийняте на користь України. Гроші будуть надані ще до кінця 2024 року. Йдеться про 50 мільярдів доларів, а заблоковані фонди РФ – це 280 мільярдів доларів. Більшість з них заблоковані в країнах ЄС.

Ця угода критично важлива для України. Гроші дозволять забезпечити нашій країні підтримку у середньостроковій перспективі та допоможе покрити необхідні потреби у фінансуванні до 2025 року та далі. Окрім фінансової сторони, таке рішення є потужним сигналом підтримки, яку надають Україні партнери. Також це сигнал для Путіна – зокрема, йдеться про те, що російський президент не зможе просто перечекати блокування у конфлікті.

Нагадаємо, на думку Макрона, всі лідери країн Великої сімки будуть одностайно за те, щоб використовувати заморожені активі Росії на користь України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності