КНДР заперечує поставки зброї до рф

Поділитися:

Північна Корея знову відкидає звинувачення з боку США щодо продажу зброї російській федерації для війни проти України. Вона ніколи не продавала зброю рф і не планує цього робити. Про це повідомляє Reuters.

«Ми ще раз чітко заявляємо, що ми ніколи не здійснювали «торгівлю зброєю» з росією і що ми не плануємо робити це в майбутньому», – йдеться в заяві Пхеньяна, яку поширило його державне інформагентство ЦТАК.

Минулого тижня координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив про те, що Сполученим Штатам відомо про таємні постачання Північною Кореєю росії через країни Близького Сходу та Північної Африки «значної» кількості артилерійських снарядів.

Натомість у Пхеньяні звинувачення розцінили як спробу дискредитувати імідж держави на міжнародній арені.

«Ми розцінюємо такі дії США як частину їхньої ворожої спроби зганьбити імідж КНДР на міжнародній арені, посилаючись на незаконну «санкційну резолюцію» (Ради Безпеки ООН) проти КНДР», – заявив представник міністерства оборони КНДР.

Офіційні посадовці Сполучених Штатів заявили, що працюватимуть над викриттям і протидією постачань зброї до росії з Ірану та Північної Кореї й будуть націлені на мережі, які дозволяють ці постачання. Однак вони чітко не пояснили, як саме планують це зробити.

Нагадаємо, Північна Корея була однією з небагатьох країн, які визнали незалежність ОРДЛО, і висловила підтримку проголошеної росією анексії частини України, а також голосувала проти резолюцій із засудженням російської агресії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...