Генерал США розповів, чого бракує Україні для ефективного захисту неба

Поділитися:

ЗСУ використовують надані Заходом системи ППО з розумом. Але для захисту всієї території країни потрібно значно більше установок.

Екс-командувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав, наголосив на необхідності збільшення допомоги Києву. За його словами, Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони для ефективного захисту неба від ракетних атак, повідомляє “Радіо Свобода”.

Відповідаючи на запитання про потреби української ППО генерал Брідлав констатував, що ЗСУ використовують надані Заходом системи з розумом, але для захисту всієї території країни потрібно значно більше установок. Він також наголосив на важливості датчиків, радарів та систем управління, які зроблять оборону більш стійкою.

Військовий експерт зазначив, що надані Києву системи ППО з боку Заходу є ефективними, але їх кількість недостатня для охоплення всієї території України. Він закликав до збільшення поставок не лише зброї, а й датчиків, радарів та систем управління.

“Ми недостатньо дали Україні. Ми повинні дати українцям більше можливостей… Скажімо, F-16 ефективніші, коли підключені до сенсорів та мережі управління, які дають їм змогу визначити, звідки летить ракета”, – сказав Брідлав.

Водночас генерал наголосив: українські захисники вже робить хорошу роботу з обмеженою кількістю спроможностей, які вони мають.

країна “максимально” працює над тим, аби наші Сили оборони та безпеки могли вже в цьому році розраховувати на озброєння та військову техніку українського виробництва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у суботу, 6 січня.

Глава держави розповів, що провів наради з оборонним блоком уряду: Мінстратегпром, міністр оборони, команди міністерств. Ключовою темою було саме забезпечення українських військових озброєнням і військовою технікою.

“Стале постачання, стале виробництво із чіткою тенденцією на збільшення нашого виробництва і снарядів, і техніки – в Україні й разом із партнерами. Працюємо максимально, щоб цього року наші Сили оборони й безпеки могли базуватись у значній частині своїх дій саме на нашому, українському виробництві”, – сказав президент.

Він додав, що зараз у росіян “вже формується відчуття” сили української зброї, і цієї сили стане “ще в рази більше”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Баварії, голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зедер закликав уряд Німеччини надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. За його словами, таке озброєння може допомогти українцям “відбиватися від постійних атак безпілотників і ракет”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...