Ердоган провів переговори з путіним: перші деталі

Поділитися:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів переговори з російським диктатором владіміром путіним. Темами для спілкування стали зерновий коридор і необхідність дипломатичних переговорів між Києвом та москвою.

Про це повідомляє Anadolu.

На переконання Ердогана, Україна та рф мають відновити дипломатичні переговори, оскільки затягування війни між країнами лище підвищує ризики.

Він додав, що контакти керівників російської та американської спецслужб у Туреччині відіграють ключову роль у запобіганні неконтрольованої ескалації на місцях.

Також Ердоган подякував президенту путіну за його «конструктивну позицію» щодо продовження на 120 днів Стамбульської угоди щодо експорту зерна.

Окремо президенти обговорили пропозицію путіна створити хаб природного газу в Туреччині. Ердоган зазначив, що робочі групи зроблять необхідні технічні, правові та комерційні оцінки, щоб якомога швидше досягти спільних цілей.

Раніше Ердоган заявив, що дуже важливо провести розслідування щодо падіння ракети у Польщі. Він також наголосив, що важливо поважати заяву рф, яка запевнила, що нібито не має відношення до цього інциденту.

Нагадаємо, 16 листопада під час спілкування з пресою Володимир Зеленський заявив, що тримав інформацію від Заходу про те, що диктатор путін хоче прямих переговорів з ним. Своєю чергою, український лідер запропонував публічний формат переговорів, оскільки росія веде публічну війну.

Наступного дня прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив, що виконання умов України щодо переговорів неможливе.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...