Другий танкер СПГ причалював до санкційного російського заводу, – Bloomberg

Поділитися:

Супутникові знімки показують, що другий танкер зі зрідженим природним газом пришвартувався до експортного терміналу на півночі Росії, який підпадає під санкції США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зовнішній вигляд і довжина корабля приблизно 290 метрів (951 фут) — так кажуть в Asya Energy, згідно із супутниковими знімками Planet Labs PBC. Його прибуття відбулося після очевидного експорту першого вантажу заводу Arctic LNG 2 на початку цього місяця на іншому судні, яке також приховувало своє справжнє місцезнаходження та належало тій же індійській компанії.

Asya Energy є частиною підозрюваного «темного флоту» суден СПГ, які Москва створює для транспортування газу охочим покупцям, подібно до групи кораблів, зібраних для транспортування російської нафти. Трейдери все ще уважно стежать за Pioneer — першим танкером, який пришвартувався на арктичному об’єкті, який намагався розпочати експорт через західні обмеження — на шляху до Європи.

Нагадаємо, США запровадили санкції в листопаді, щоб запобігти початку експорту з Arctic LNG 2. Незважаючи на те, що завод почав виробництво в грудні, він не зміг розпочати доставку палива, оскільки санкції стримували іноземні компанії та зупиняли доставку спеціалізованих, готових до льоду суден.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи