Останні новини:

Близький Схід на межі після того, як Ізраїль бомбить Ліван, – Bloomberg

Поділитися:

Через кілька годин після того, як 100 ізраїльських військових літаків атакували південний Ліван, знищивши тисячі ракетних установок “Хезболли” під час так званого превентивного удару, Близький Схід підготувався до масштабної пожежі, яка може залучити Іран та його союзні збройні формування.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Напад розпочався о 5 годині ранку за місцевим часом. За словами ізраїльських офіційних осіб, він базувався на точних даних розвідки про те, що “Хезболла” збиралася випустити тисячі ракет по північному Ізраїлю, а також безпілотники по ключовому розвідувальному центру на північ від Тель-Авіва у відповідь на вбивство свого командира в липні.

Ізраїль оголосив надзвичайний стан на 48 годин і на кілька годин закрив свій головний аеропорт, а численні іноземні авіакомпанії скасували рейси. За даними Ізраїлю, “Хезболла” у відповідь випустила понад 200 снарядів, хоча офіційні особи заявили, що було завдано дуже невеликої шкоди. Один ізраїльський солдат загинув через падіння уламків, а в Лівані повідомлялося про трьох загиблих.

Якби угрупування успішно здійснило б атаку на цілі в центральному Ізраїлі, взаємна боротьба, яка точилася на прикордонній території протягом 10 місяців, могла б перерости у ширшу війну.

«Те, що ми виявили плани, було величезним успіхом, і тепер у обох сторін є можливість не загострювати цю дуже складну ситуацію», — сказав бригадний генерал у відставці Ілан Бітон, колишній начальник оборони ВПС Ізраїлю. І Ізраїль, і Хезболла оголосили, що на даний момент їхні операції завершено, незважаючи на триваючі бої на низькому рівні.

Нагадаємо, США не хочуть давати Україні дозвіл на удари своєю далекобійною зброєю по території РФ – у надії в майбутньому перезавантажити свої відносини з Москвою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...