Блінкен у Польщі обговорить допомогу Україні

Поділитися:

У четвер, 12 вересня, державний секретар США Ентоні Блінкен проведе зустрічі з високопосадовцями Польщі. Ітиметься, зокрема, про подальшу підтримку України.

Про це пише Reuters.

Держсекретар США відвідує Польщу одразу після поїздки до Києва, де українські посадовці закликали американських партнерів дозволити використання західних ракет для ударів по території Росії. У Києві Блінкен зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити подальшу військову і фінансову допомогу Україні.

У Польщі Блінкен планує зустрітися з прем’єр-міністром Дональдом Туском, президентом Анджеєм Дудою та міністром закордонних справ Радославом Сікорським.

Однією з тем переговорів стане посилення підтримки України в боротьбі з Росією. Крім того, йтиметься про безпеку східного флангу НАТО, зокрема зміцнення оборони Польщі як ключового союзника США у регіоні.

Представники польської влади також планують обговорити з Блінкеном шляхи поглиблення військової співпраці між країнами на тлі війни в Україні.

За словами Мєшка Павляка, керівника бюро міжнародної політики при офісі президента Дуди, особлива увага буде приділена безпеці Польщі, яка є важливою частиною східного флангу Альянсу.

Ці переговори відбуваються на тлі зростання напруги в регіоні та активізації зусиль США щодо підтримки України та зміцнення колективної оборони НАТО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...