Байден зробив гучну заяву стосовно «шахрайства» Китаю в торгівлі , – Bloomberg

Поділитися:

Президент США оприлюднив заяву стосовно різкого підвищення мит на товари з Китаю. Зокрема, йдеться про електроавтівки та сонячне обладнання. Це убло зроблено із метою зміцнити вітчизняне виробництво в критичних галузях перед виборами.

Таку інформацію надає Telegram “Перший Бізнесовий“.

Джо Байден звинуватив Китай у крадіжці, шахрайстві та скиданні занижених за вартістю товарів на міжнародні ринки. Свою заяву він пояснив тим, що треба захистити американських виробників, а також працівників їхніх компаній.

Зараз йдеться про підвищення податків на доволі широкий сегмент тоарів — це і напівпровідники, і батареї, сонячні батареї та важливі мінерали, а на додаток до підвищення, про яке повідомлялося раніше, зросте мито й на сталь, алюміній та електромобілі. За прогнозами Білого дому, зміни вплинуть на поточний річний імпорт приблизно на 18 мільярдів доларів.

«Коли ви використовуєте таку тактику, ви не конкуруєте, це не змагання, це обман. І ми бачили шкоду тут, в Америці», — сказав Байден на заході в Трояндовому саду Білого дому, який відбувся днями.

Цікаво, що тут Байден продемонстрував однакові погляди із Дональдом Трампом. Жодне з мит, що були зафіксовані у часи президенської каденції Трампа, не буде знижено.

Нагадаємо, уряд Чилі видав новий прогноз економічного зростання на 2024 рік, у порівнянні із минулим він більш оптимістичний.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...