Байден у своїй промові сказав, що Україна зупинить Путіна

Поділитися:

Президент США Джо Байден пообіцяв рішуче захищати Україну від російського вторгнення під час свого виступу на саміті НАТО у Вашингтоні у вівторок, 9 липня.

Про це пише Reuters.

«Путін хоче ні більше ні менше, як повного підкорення України… і стерти Україну з лиця землі. Україна може зупинити путіна», — сказав Байден у своєму привітанні країнам-членам НАТО на саміті.

Білий дім сподівається, що він зможе перегорнути сторінку складного періоду свого президентства за допомогою своєї найгучнішої політичної промови з часів дебатів.

«Сьогодні НАТО сильніша, ніж будь-коли за всю свою історію», — сказав президент США.

Байден зробив відновлення традиційних альянсів за кордоном центральним елементом своєї зовнішньої політики після того, як Трамп кинув виклик союзникам у рамках підходу «Америка понад усе». Переможець виборів у листопаді може мати значний вплив на майбутнє НАТО, Європи і решти світу.

Трамп припустив, що в разі другого терміну він не буде захищати членів НАТО, якщо вони піддадуться військовому нападу і не досягнуть цільового показника витрат на оборону альянсу в 2% від свого річного ВВП. Він також поставив під сумнів обсяг допомоги, наданої Україні в її боротьбі проти російського вторгнення.

Байден завершив свою промову, здивувавши Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга президентською медаллю Свободи, почепивши найвищу цивільну нагороду США на шию норвезького політика і віддавши йому належне за відродження альянсу, що складається з 32 країн-членів.

Нагадаємо, центральною темою саміту НАТО мають стати нові зобов’язання щодо військової та гуманітарної допомоги Україні. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт «ще більше зміцнить» шлях зруйнованої війною країни до членства в НАТО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
28 Липня 2024 року - 22:17
Частина шкіл будуть змушені перейти на синхронний формат роботи
27 Липня 2024 року - 22:49
Під час майбутньої зими в Україні функціонуватимуть усі доступні дев’ять...
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...