Останні новини:

Армія РФ не змогла прорватися на Сумщину, натомість мають просування на кількох напрямках — ISW

Поділитися:

Російські війська здійснили невдалу спробу рейду в Сумську область, а також незначно просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, на півночі Харківської області, поблизу Торецька, Гуляйполя та на Покровському напрямку.

Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW констатували, що ще 16 липня російські війська здійснили обмежений і невдалий транскордонний рейд у Сумську область. З посиланням на одного з українських військових ISW повідомляє, що російська диверсійно-розвідувальна група намагалася прорватися до Чуйківки, Рожковичів і Ситного (усі села на північному сході Сумської області на відстані до п’яти кілометрів від міжнародного кордону з Росією). Український військовий заявив, що російське угруповання розпочало атаку після інтенсивного артилерійського та мінометного обстрілу, однак зазначив, що ЗСУ пізніше відбили цю спробу.

На умовній лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна російські війська нещодавно дещо просунулися на південний схід від Куп’янська, на південний захід від Сватового та на захід від Кремінної. Зокрема геолоковані кадри від 17 і 18 липня свідчать, що окупанти просунулися на південь від Степової Новоселівки (на південний схід від Куп’янська), на північний схід від Макіївки (на південний захід від Сватового) і на схід від Тернів (на захід від Кремінної).

На півночі Харківщини росіяни нещодавно просунулися в західній частині села Глибоке (на північ від міста Харкова). Російські та українські джерела повідомляли про продовження боїв в Глибокому.

На Торецькому напрямку окупанти мають просування південніше Торецька. Геолоковані кадри, опубліковані 18 липня, свідчать, війська РФ за підтримки бронетехніки нещодавно просунулися в східній частині Нью-Йорка. Один з російських «воєнкорів» стверджував, що російські війська просунулися до вулиці Кооперативної в Нью-Йорку, вулиці Петра Великого в східній частині Дружби і до перехрестя вулиць Калинової та Кутузова в північно-східній частині Північного.

На Покровському напрямку росіяни нещодавно просунулися в напрямку на північний захід від Авдіївки. Зокрема кадри від 18 липня демонструють просування військ РФ в центральну частину села Євгенівка. Російські «воєнкори» також стверджували, що окупанти війська просуваються в районі Євгенівки, Воздвиженки, Лозуватського, Прогресу та Новоселівки Першої, а також на південний захід від Авдіївки в районі Карлівського водосховища.

У Запорізькій області росіяни просунулися в полях на південь від Гуляйполя, що підтверджують кадри від 17 липня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...