Зростання споживчих запозичень у США сповільнюється через падіння поновлюваних кредитів, – Bloomberg

Поділитися:

Споживчі позики в США зросли в серпні меншими темпами, ніж місяцем раніше, через найбільше падіння залишків на кредитних картках з березня 2021 року.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з даними Федерального резерву, опублікованими в понеділок, загальна сума кредитів зросла на 8,9 мільярда доларів після переглянутого збільшення в липні на 26,6 мільярда доларів, що стало найбільшим з жовтня 2022 року. Середня оцінка в опитуванні Bloomberg серед економістів передбачала збільшення на 12 мільярдів доларів. Цифри не скориговані на інфляцію.

Відновлювана заборгованість, яка включає кредитні картки, зменшилася майже на 1,4 мільярда доларів. Невідновлювані кредити, такі як позики на купівлю транспортних засобів і навчання в школах, зросли на 10,3 мільярда доларів..

Зменшення відновлюваної непогашеної заборгованості свідчить про те, що споживачі зосереджені на зменшенні залишків на кредитних картках, які мають набагато вищі процентні ставки, ніж багато років тому. Хоча політики ФРС у вересні розпочали цикл пом’якшення, знизивши базову ставку на піввідсоткових пунктів, потрібен час, щоб відобразитися на здешевленні витрат на фінансування для споживачів.

Звіт ФРС показав, що ставки позик за кредитними картками, які стягують відсотки, зросли до рекордних 23,37% у серпні. 60-місячна позика від комерційного банку на покупку нового автомобіля зросла до 8,4%, що також є найвищим показником за даними ФРС.

Серпневий звіт ФРС Нью-Йорка показав, що в той час як частка загальної простроченої заборгованості споживачів трималася на рівні 3,2% у другому кварталі, частка нещодавно прострочених кредитів на автомобілі та кредитні картки продовжувала зростати.

Нагадаємо, заводські замовлення в Німеччині різко впали в серпні, що стало ще однією невдачею для промисловості в рік, коли найбільша економіка Європи не змогла досягти довгоочікуваного відновлення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...