Останні новини:

Зростання економіки США прискорюється до 2,4% завдяки зростанню споживчих настроїв – Вloomberg

Поділитися:

Економічне зростання США несподівано пожвавилося у другому кварталі завдяки зростанню споживчих настроїв перед обличчям високих процентних ставок.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Валовий внутрішній продукт зріс на 2,4% у річному вимірі після 2% за попередні три місяці, згідно з початковою оцінкою Міністерства торгівлі. Споживчі витрати зросли на 1,6%, що перевищує прогноз, після стрімкого зростання на початку року.
Бажаний базовий показник інфляції Федерального резерву зростав повільніше, ніж очікувалося, на 3,8%. Прибутковість казначейських облігацій зросла, і S&P 500 відкрився вище.

Керівник ФРС Джером Пауелл заявив, що ФРС більше не прогнозує рецесії після того, як центральний банк підвищив процентні ставки на чверть відсоткового пункту. Пауелл також сказав, що він сам очікує, що ФРС зможе охолодити інфляцію без значного зростання безробіття.

Тим не менш, зустрічні вітри зберігаються з базовою процентною ставкою ФРС на 22-річному максимумі та деякими ознаками споживчого напруження.

Нагадуємо, Адміністрація президента США Джо Байдена готова активніше спілкуватися з західними торговими домами, страховиками і власниками танкерів, щоб нагадати їм про необхідність дотримуватися встановленої “Групою семи” стелі цін на російську нафту, оскільки ціни на нафту перевищують цей рівень.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...