Волл-стріт бачить завершення кількісного посилення ФРС цього року, – Bloomberg

Поділитися:

Наближається кінець розгортання балансу Федеральної резервної системи, хоча його фактичне завершення залежить від темпів зниження процентних ставок і стресів на ринках фінансування.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Багато хто на Волл-стріт погоджується, що раптове припинення кількісного обмеження, або QT, малоймовірне, оскільки політики сигналізують, що скорочення казначейських акцій завершиться до кінця року. Але нещодавні дані, які свідчать про уповільнення економіки, а також про ризик тиску ліквідності, який уже очевидний у фінансовій системі, ставлять під сумнів цю перспективу.

«Якщо ФРС скорочує, щоб стимулювати економіку, то QT, швидше за все, припиниться. Якщо ФРС скорочує, щоб нормалізувати політику, то QT може продовжуватись», — написали стратеги Bank of America Марк Кабана та Кеті Крейг у примітці для клієнтів у середу.

Збільшення ознак того, що економічне зростання сповільнюється швидше, ніж очікувалося кілька тижнів тому, викликало масове зростання світових облігацій у понеділок, оскільки трейдери припускають, що ФРС та інші центральні банки будуть більш агресивними у зниженні ставок.

Нагадаємо, виробники сталі та алюмінію в Канаді закликають уряд прем’єр-міністра Джастіна Трюдо негайно запровадити нові мита на китайську продукцію, кажучи, що метали з азіатської електростанції заповнюють канадський ринок і загрожують місцевим робочим місцям.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...