В Україні майже завершили процес розробки методології викрадення ворогом нашого зерна

Поділитися:

Систему хімічного аналізу, за допомогою якої можна визначити походження зерна, що росія поставляє на світові ринки, розробляють у Великій Британії.

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича та Віталія Головні з представниками аграрних міністерств Великої Британії та Литовської Республіки, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Зазначається, що Литва вже висловила зацікавленість у застосуванні такого аналізу, щоб мати можливість визначати крадене росією українське зерно і не допускати його перевалку через литовські порти.

«Ми почали цей проєкт два роки тому і зараз майже закінчили з методологією. Хочу висловити подяку Литві, першій країні, яка має намір приєднатися до цієї схеми і реалізувати її на практиці. Для України це дуже важливий крок. Ми високо цінуємо дії наших партнерів для реалізації цього проєкту», — наголосив Маркіян Дмитрасевич.

Під час зустрічі сторони обговорили технічні питання роботи системи визначення походження зерна та механізми реалізації на практиці. Наступна тристороння зустріч запланована на липень.

Нагадаємо, 15 червня, в Україні будуть діяти стабілізаційні графіки відключення світла, адже було запроваджено ліміти на споживання електроенергії по всій країні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...