У США спростували слова Путіна стосовно “крадіжки” грошей із заморожених активів РФ для передачі їх Україні

Поділитися:

У використанні доходів від російських заморожених активів для того, щоб надати Україні позику обсягом $50 млрд, немає правових суперечностей.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен у програмі АВС This Week 16 червня, цитує Голос Америки.

Майже 200 мільярдів доларів США знерухомлених російських державних активів залишаються замороженими в бельгійській фінансовій установі, яка отримує на них дохід.

Очільниця Мінфіну Штатів не бачить правових заперечень для використання цього доходу, на який росія не має жодних прав.

“Тут немає правових суперечностей”, підкреслила американська посадовиця.

Таким чином Єллен відкинула звинувачення путіна в тому, що використання доходів від російських державних активів на користь України буцімто є крадіжкою.

“В жодному сенсі це не є крадіжкою. Російські активи залишаються в цій установі. Їх знерухомлено. Строк російських інвестицій вже сплив. Гроші Росії знаходяться у вигляді готівки, але на них нараховується дохід для установи, на яку Росія не має жодних прав”, наголосила вона.

Як відомо, минулого тижня на саміті “Велика сімка” узгодила виплату 50 мільярдів доларів Україні шляхом доходів від заморожених російських активів.

Путін, назвавши це “крадіжкою”, додав, що вона “не лишиться непокараною”.

“Ми ведемо вольову битву з Путіним. Путін, гадаю, думає, що наша коаліція розвалиться, і ми не зможемо надати Україні ресурси необхідні, щоб боротись у цій війні, і щоб економіка працювала. Таким чином ми показуємо, що маємо здатність і волю це робити”, підкреслила американська міністерка.

Зазначають, що Європейський Союз вже узгодив передачу Україні доходів на знерухомлені російські активи, обсяг яких, за оцінками, може складати близько 3 мільярдів доларів США на рік.

Що відомо про передачу прибутків конфіскованих російських активів Україні

14 червня на Саміті G7 в Італії лідери країн G7 домовилися про спрямування Україні близько 50 млрд доларів США до кінця року. Кошти будуть обслуговуватися та погашатись шляхом майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, що знаходяться в Європейському Союзі та інших юрисдикціях.

Нагадаємо, що країни Європейського Союзу наразі не братимуть безпосередньої участі в кредиті на $50 млрд, який група “Великої сімки” планує надати Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...