Останні новини:

У Мінфіні США заявили про збір інформації стосовно російських активів у фінустановах країни

Поділитися:

Американський Мінфін зобов’язав фінансові установи, в яких знаходять російському суверені активи, розкрити інформацію про них . Вони повинні це зробити до 2 серпня 2024 року.

Фінансові установи мають передати інформацію про такі активи Управління з контролю за зовнішніми активами (OFAC). Рішення Мінфіну також стосується установ, які знають або повинні знати про російські гроші у США.

Міністерство фінансів США пішло на такий крок у зв’язку із виконанням Акту про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців (REPO). Проте більше цей акт відомий, як закон про конфіскацію російських активів.

Варто додати, що більшість російських державних активів зберігають в Європі, тоді як, за оцінками банківської системи, в юрисдикції США на сьогодні тримають до 6 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення країни G7 – Велика Британія, Японія, Німеччина, Італія, Франція, США та Канада – заморозили російські активи, які оцінюють у майже 300 мільярдів доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...