Ціни на житло в США продовжують бити рекорди, зростаючи дев’ятий місяць поспіль – Bloomberg

Поділитися:

Ціни на житло в США зросли дев’ятий місяць поспіль, досягнувши нового рекорду, оскільки покупці боролися за вперту обмеженість пропозиції оголошень. Відповідно до сезонно скоригованих даних S&P CoreLogic Case-Shiller, національні показники цін у жовтні зросли на 0,6% порівняно з вереснем. Сезонно скоригований показник цін у 20 найбільших містах також зріс на 0,6%.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Ціни на житло в США в жовтні зросли найшвидше за рік», — йдеться в заяві Брайана Люка, керівника відділу товарів, реальних і цифрових активів S&P Dow Jones Indices. «Ми спостерігаємо широке зростання цін на житло по всій країні, причому постійне зростання спостерігається в 19 з 20 міст».

Індекс вимірює період, коли 30-річні іпотечні ставки піднімалися до 8%, що відключало все більше потенційних покупців житла. Багато з них є поточними власниками, які відкладають переїзди, чіпляючись за дешеві позики, які вони отримали, коли вартість запозичень була на історично низькому рівні. Їхнє небажання продавати призвело до того, що ринок голодує для лістингів, утримуючи високі ціни для людей, які вирішили укласти угоду щодо одного з небагатьох доступних варіантів.

Нагадаємо, Maersk друга за величиною контейнерна лінія в світі, заявила, що готується відновити судноплавство через Червоне море завдяки новій багатонаціональній морській групі для захисту суден від атак повстанців з Ємену.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...